DRS. M. (MARC) VAN DER VUSSE
FUNCTIE
revalidatieartsBIJ HET LAURENTIUS ZIEKENHUIS SINDS
2015SPECIALISME
revalidatiegeneeskundeAANDACHTSGEBIEDEN
complex trauma, orthopedisch letsel (pols/hand), neurologische aandoeningen, vroeg revalidatie op intensive careBIG-REGISTRATIENUMMER
19.051.436.301TELEFOONNUMMER
(0475) 38 28 45OPLEIDING
Marc van der Vusse volgde de opleiding fysiotherapie in Heerlen en Geneeskunde aan de VU te Amsterdam. De opleiding tot revalidatiearts heeft hij in maart 2015 afgerond in het OOR ZON, vanuit revalidatiecentrum Adelante in Hoensbroek.
Ik heb voor het Laurentius Ziekenhuis gekozen omdat ik graag als ziekenhuisrevalidatiearts aan de slag wilde, vanwege de grote diversiteit aan patiënten en de samenwerking met andere specialismen. Daarnaast hoorde ik positieve geluiden over zowel de afdeling revalidatie als het ziekenhuis zelf. Ik wil de revalidatie graag herkenbaar profileren, zowel binnen als buiten het ziekenhuis, zodat de verwijzers en patiënten een beter beeld krijgen van wat ze van een revalidatiearts mogen verwachten. Ik merk namelijk dat veel patiënten vaak geen idee hebben wat ze bij een revalidatiearts komen doen. Ook wil ik de samenwerking tussen ziekenhuis Geriatrische Revalidatiezorg (GRZ) en eerste lijn in de regio Midden-Limburg optimaliseren, inspelend op alle veranderingen in de zorg.
Bij de revalidatiegeneeskunde kijk je naar zowel het medische probleem, als de hulpvraag van de patiënt en zoekt daarin naar een oplossing. Je leert patiënten om hun leven zo goed mogelijk op te pakken, ondanks hun beperkingen en speelt in op wat voor de patiënt belangrijk is. Het is fijn om aan het einde van een revalidatie traject te zien dat een patiënt genoeg bagage heeft meegekregen om zelfstandig verder te kunnen met zijn of haar leven.
Mijn interesses liggen vooral bij alle aandoeningen, die het bewegingsapparaat aangaan zoals de complexe trauma, orthopedische problemen en pols/hand letsel patiënten, al dan niet gecombineerd met neurologische aandoeningen. Voor de amputatie patiënten, (diabetische) voetproblemen en patiënten met loopproblemen, hebben wij al dan niet gecombineerde technisch spreekuren met orthopedisch instrument- en schoenmakers. Wij hebben ook de mogelijkheid om loopganganalyses te doen in samenwerking met het loop-lab in VieCuri Venlo. Tevens ben ik betrokken bij de ‘vroeg revalidatie’: op de Intensive Care hebben we al contact met therapeuten om de revalidatie/mobilisatie waar mogelijk te starten, omdat dit een positief effect heeft op het herstel. De Parkinsonpatiënten vallen niet binnen de vroeg revalidatie en vormt een aparte groep, waarbij ik samen met de neuroloog multidisciplinair wil gaan samenwerken (met name bij de complexe vraagstukken). Daarnaast ben ik ook nauw betrokken bij de gedragsmatige pijnrevalidatie voor chronische pijnpatiënten.