MIJN.LZRMijn.LZR S M

ANESTHESIE BIJ KINDEREN

De anesthesiologen in het Laurentius Ziekenhuis werken bijzonder kindvriendelijk.
Bij kinderen passen ze bij voorkeur algehele verdoving toe. Bij de preklinische screening wordt afgesproken of uw kind gaat slapen met een 'kapje' of met een prikje.

Wanneer de behandelend arts samen met u heeft besproken dat uw kind in aanmerking komt voor een operatie of een onderzoek onder narcose, kunt u aansluitend naar de polikliniek Preoperatieve Screening of een afspraak maken voor een later moment.

Bij geplande ingrepen mag één van de ouders mee naar de operatiekamer totdat het kind slaapt. Ook op de uitslaapkamer mag u weer bij uw kind zijn.
Bij niet-geplande (spoed)ingrepen mag één van de ouders in principe mee naar de operatiekamer. Bepaalde omstandigheden kunnen maken dat de anesthesioloog in het belang van uw kind anders beslist.

Eten en drinken
U krijgt thuis een brief met informatie over de opnamedatum en hoe laat en waar u zich moet melden. Als de operatie op dezelfde dag wordt gedaan als waarop uw kind wordt opgenomen, staat in de brief ook vermeld vanaf hoe laat uw kind niet meer mag eten en drinken.

Niet eten en drinken

Om te voorkomen dat maaginhoud in de luchtwegen terechtkomt, mag uw kind vanaf 6 uur vóór de operatie niet meer eten. Wel mag het tot aan de opname nog water of limonadesiroop drinken. Als tijdstip voor de ingreep geldt het moment dat u in het ziekenhuis aanwezig moet zijn. Een slokje water bij het tandenpoetsen of het innemen van medicijnen is altijd toegestaan. Lees de actuele regels voor nuchter zijn in de folder Anesthesie bij kinderen.

Procedure
Bij een 'kapje' ademt uw kind via een masker een mengsel van zuurstof en een anesthesiegas totdat het slaapt. Daarna krijgt het een infuus.
Bij een prikje krijgt uw kind eerst een infuus. Daarna worden via het infuus medicijnen gegeven om het in slaap te brengen. Om het prikje zo min mogelijk pijn te laten doen, kan van tevoren op de verpleegafdeling een speciale pleister met zalf aangebracht worden om de huid te verdoven zodat uw kind de prik niet voelt.
Bij bepaalde ingrepen kan, nadat uw kind slaapt, nog een verdoving (regionale anesthesie of lokale anesthesie) worden gegeven. Zo heeft uw kind de eerste uren na de ingreep een goede pijnstilling.

Vaccinatie
Direct na een vaccinatie kan uw kind beter geen ingreep onder anesthesie ondergaan. Aangeraden wordt om een aantal dagen te wachten.

Ook na een kinderziekte of contact met een kinderziekte is het beter om drie weken te wachten voordat een ingreep onder anesthesie wordt verricht.

 

 

VOORKOM ONVERWACHTE KOSTEN
Niet alle onderzoeken en behandelingen in het ziekenhuis worden zonder meer vergoed door de zorgverzekering.
We raden u aan om vooraf bij uw verzekeraar na te gaan hoe u verzekerd bent. Let ook op uw eigen risico.
melding sluiten X Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt het Laurentius Ziekenhuis gebruik van cookies.
Klik hier voor meer informatie over deze cookies.